Wstecz do normalnego widoku
Forum

Reklama

Konkurs "FTS Forex Challenge"

Fora
Tematy
Nowe tematy
Szukaj
Użytkownicy
Regulamin
Pomoc
Login: 
  Wyświetleń: 449Temat: «Konkurs "FTS Forex Challenge"» na forum: Forum portalu społecznościowego
Interesujesz się międzynarodowymi rynkami finansowymi?

Weź udział w Konkursie „FTS Forex Challenge” i wygraj notebook TOSHIBA Satellite L500-1GG!

ZASADY
Uczestnicy konkursu otrzymują wirtualną kwotę 10 000 USD w ramach wersji demo systemu transakcyjnego Saxo Banku. Kwotę tę inwestują kupując lub sprzedając pochodne instrumenty finansowe dostępne na platformie SaxoTrader. Zadaniem uczestników jest zwiększenie posiadanego kapitału początkowego od momentu inauguracji do zakończenia „FTS Forex Challenge”. Gracz, który osiągnie najwyższą stopę zwrotu z inwestycji, zostanie zwycięzcą „FTS Forex Challenge” i stanie się posiadaczem nagrody głównej notebooka TOSHIBA Satellite L500-1GG za 1 PLN ufundowanej przez FTS Capital Group.

START: 1 lutego (poniedziałek), godz. 00:00
ZGŁOSZENIA: Od 18 do 31 stycznia 2010 r.

Otwórz rachunek demo i zgłoś swój udział w konkursie.
http://www.ftsforex.com/saxobank/konkurs/

Ponadto:
Zapraszamy na bezpłatną prezentację oferty Saxo Banku i szkolenie z obsługi platformy transakcyjnej SaxoWebTrader.
Z znaczącą przewagą wygrał Pan Artur Bator pomnażając swój wirtualny kapitał z 10 000 USD do 190 482 USD. Zwycięzcy serdecznie gratulujemy.

Strategia zwycięzcy:

"Insrumentami pochodnymi interesuje się od 2 lat (w szczególności opcjami). W trakcie konkursu z analizy fundamentalnej i technicznej wynikało,że Dolar bedzie się umacniał wobec Euro,a przez to cena surowców bedzie mieć tendecje spadkową.Założyłem,że kurs Euro /USD będzie poruszał się w przedziale 1.3450-1.3750 z tendecja spadkową.Dlatego wystawiałem prawie codziennie przede wszystkim tygodniowe opcje kupna Euro /Usd z ceną wykonania w górnym przedziale zakresu 1.3450-1.3750 oraz wzmacniałem zarobek na forexie i grałem na umocnienie Dolara w stosunku do Euro. Większą część zarobionej gotówki z opcji przeznaczałem na inwestycje w srebro(zajmowałem krótką pozycje) na kontrakcie. Strategia przyniosła sukces.,ale obarczona była dużym ryzykiem utraty znacznej części kapitału.Ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa konkursów.!!! W rzeczywistości na realnej gotówce nie inwestowałbym tak ostro,bo w dłuższej perspektywie takie zarządzanie pięniędzmi przyniosłoby straty."
Artur Bator

Użytkownicy przeglądający ten temat
Ilość gości: 1, zarejestrowanych użytkowników: 0, razem ukrytych: 0

Wyłączenie odpowiedzialności : ForexTradeSystem.com dokłada wszelkich starań, aby informacje zamieszczone w Serwisie były kompletne i zgodne ze stanem faktycznym, jednak nie jest w stanie zagwarantować poprawności tych informacji. ForexTradeSystem.com nie ponosi odpowiedzialności za wszelkie decyzje, podjęte pod wpływem informacji prezentowanych w Serwisie. ForexTradeSystem.com zawiadamia niniejszym, iż zamieszczane w nim informacje nie są rekomendacjami w rozumieniu "Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi". Publikowane na stronach wortalu informacje nie stanowią również oferty, ani nie są zaproszeniem do składania ofert zakupu, bądz sprzedaży jakichkolwiek papierów wartościowych. Analizy i opracowania zamieszczane w Serwisie ForexTradeSystem.com stanowią wyłącznie wyraz poglądów redakcji, osób i firm współpracujących i nie powinny być inaczej interpretowane. ForexTradeSystem.com ani jakakolwiek z osób i firm współpracujących z Serwisem ForexTradeSystem.com nie ponosi żadnej odpowiedzialności z tytułu ewentualnego wykorzystania tych informacji przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych.